W ramach wiosennej edycji Restaurant Week goście mogą odwiedzić aż 38 trójmiejskich restauracji. Lokale biorące udział w festiwalu przygotowują dwie wersje menu, w wersji mięsnej i bezmięsnej, do wyboru. Każda edycja festiwalu kontynuuje misję kampanii szanuj jedzenie. W tym roku idziemy o krok dalej w temacie less waste i zachęcamy gości do zabierania niedokończonych dań na wynos do domu
- mówi Robert Sęk, city manager Restaurant Club w Trójmieście.
Hasłem tegorocznej edycji festiwalu jest "#FoodSoundsGood", "Usłysz smak!", dzięki czemu goście odkryją dźwięki kuchni, które pobudzają apetyt.
To nie koniec. Trójmiasto jest jednym z pięciu regionów, w których premierowo odbędzie się Breakfast Week, czyli festiwal śniadań na mieście, w ramach którego goście mogą odwiedzić aż 11 miejsc. Rezerwacje na oba festiwale dostępne są dla osób pełnoletnich. Można ich dokonać na naszych stronach internetowych. Po wybraniu regionu Trójmiasto, wybiera się restaurację, następnie wersję menu liczbę gości oraz termin
- dodaje Robert Sęk.
A Restaurant Week potrwa w Trójmieście od 30 kwietnia.